HTML

Naptár

november 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Lúzer TV

Kalandozások a devizapiac világában meg máshol is, össze-vissza...

Friss topikok

  • LúzerMan: Ez az egyszarvú bizony búza, ugyanis mind a sörénye, mind a farka többszínűre van mázolva. Az egé... (2012.01.26. 21:46) Maja Naptar

Címkék

2 (1) árfolyam (1) basel (1) erős forint (1) euró (1) forint (1) fouró (1) galaxis (1) gyenge forint (1) huf (1) imf (1) London 2012 (1) nyereség (1) olimpia (1) otp (2) pánik (1) Címkefelhő

2011.11.29. 23:39 LúzerMan

Kamatemelés? Az meg mi a shit?

EUR/HUF: 309,22 ;   OTP: 3.135 (záró)

Tisztázzunk valamit!

Szép szakmai nyelvünket (melyben olyan remek betűhalmazok nyernek értelmet, mint pl: deal, NPV, cash depo, infláció, szufficit), hozzá nem értők naponta erodálják.

Mi a fekete fütyi az, hogy kamatemelés? Kollégám korábban bevetett Chewbacca védelmét kell alkalmaznom: ennek semmi, de semmi értelme. A kamatot nem emeli senki. Még a villás targonca sem! A kamatlábat viszont a jegybank.

Bár a szakmai sajtóban kamatemelésről beszélnek (akik ezzel a kocsmai prolik szintjére vitték a gazdasági helyzet elemzésének komolyságát) - és most meg kell védenünk az Ungarische National Bankot, hiszen ő aszonta: "...6,50%-ra növelte a jegybanki alapkamatlábat..." -, mindezen dezinformálás ellenére a befektetők is észrevették a mutatók változását és a bejelentett hírre emelkedett az OTP és az EUR is. Ez némiképp meglepődésre adhat okot, bár az OTP-t vételre ajánlottuk.

Továbbra is befektetésre és invesztálásra biztatjuk a nálunk érdeklődő külföldieket, nem szeretnénk, ha nem lenne meg a blogra való.

 

Szólj hozzá!


2011.11.26. 07:02 KardosCs

A Lúzer TV Leminősíti a Moody's-t

 

Szörnyű dolog ez a minisőtgetés, ki kérte meg rá őket, és miért hallgat rá a piac? Ha hallgat rá egyáltalán, a legutolsó leminősítés már régóta lebegett, be is árazta már a piac, ezért különösebb gyengülés nem történt. Az hogy az EUR/HUF 315 az már a szomáliai tevék kedvétől is függhet. Mi ezeket a mozgásokat előre láttuk, csak nem akartunk a kormánynak rossz hétvégét, illetve az ellenzéknek jót. De most kezdetét veszi a Lúzer TV rating. A Moody's leminősítését a senkit nem érdekel kategóriába soroljuk mától, az S&P pedig inkább koncertezzen tini lányoknak kategóriába került. Nem jók a kilátásai, nálunk feljebb kerülni szinte lehetetlen, kizárólak a szerkesztőségbe beérkezett sörök és Balaton Szeletek alapján döntünk. Könnyen kitalálható hogy Mesterházy mely kategóriába kerül, kíváncsi lennék mi a Terve a szétszakadt MSZP- nek a helyzet kezelésére, azon kívül hogy választások előtt emel 3000 hufot nyugdíjakon és csökkenti 3 hónapra a távhőt. Luzer TV rangosolása szerint Attila a BA (Z) + kategórába kerül, ami csak kicsit jobb a DGJ (+) nél.

Továbbá leminősítjük: Görögországot, Romániát, a francia Riviérát, a Porsche Boxtert, a Dacia Duster-t, a Való Világ 3-at és a Most szeress igazán Hozé brazil szappanoperát. A héten egyedül a Birodalom visszavág került feljebb.

Sőt továbblépek, mindenki vegye úgy hogy le van minősítve és még annál is lejjebb.

Befektetési Tipp, Aki Shortolni meri a Forintot vagy az OTP-t, jól nem kap balcsi szeletet.

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback


2011.11.25. 23:40 LúzerMan

Ki minősíti a hitelminősítőket?

EUR/HUF: 315,10  ; OTP:2.860 (záró)

Már megint össze-vissza minősítenek. Ez persze betehet a forintnak, de a gyakorlat szerint csak enyhe gyengülést hozott, amit erősödés követett. Akár, mintha a Lúzer TV írta volna a forgatókönyvet. Szóval a blogunk sem nagyobb fikció, mint a valóság.

Nos, a jövőre tekintve a Múdi szervizet hamarosan követi a Ficcs meg az Átlagos és szegény is, mivel ők sem akarnak lemaradni a sárdobálásról. Mindemellett meglehetősen óvatosak lesznek, még az is elképzelhető, hogy e két utóbbi szemet huny a jelen felett.

Persze, a hitelminősítőket saját maguk minősítik leginkább. Régi pszichomókusi mondás: "Amit Péter mond Pálról, az többet mond Péterről, mint Pálról."

Ezt szerencsére megnyilatkozó közgazdászok, politikusok és hétköznapi pógárok sem tudják. Na, most mit mondtam? Hehehe!

Aki esetleg eddig nem vett OTP-t, az most vegyen. Az eurót tartásra javasoljuk, Ausztriában pedig csak az vásároljon, aki zöldséget válogat Vallában vagy akciót lát.

Szólj hozzá!


2011.11.20. 22:23 LúzerMan

Mi várható a 47. héten?

Nos, érdekes hétnek nézünk elébe.

Az IMF végre elkezd kommunikálni (esetleg csendben marad) és megindul egy párbeszéd. Vagy monológ.

A pengeváltás persze csak látszat, hiszen egy ideje már fontos tárgyalások zajlanak. A rendkívül titkos megbeszélések végterméke a forint és az euró egyesülése, melynek következtében létre jön a fouró (jele: F ). Kevesen tudják, de az asszimilációs árfolyamnak nincs túl nagy jelentősége. A kíváncsiak kedvéért egy belső informátor alapján elárulom: 1:1!

Ez persze nem a közeli jövőben lesz. De nem is a távoliban.

A hét elejére MOL és OTP vételt ajánlunk. Az ajánlott vételi ár az eladási alatti.

A zavarosban halászóknak kecsegtető és eredményes napok jöhetnek. Szerdán csúcsosul az árfolyam, majd esni kezd.

Péntekre teljesen kifullad a gazdasági lendület,déltől már nem is lesz érdemes nézni a monitort.

Szólj hozzá!


2011.11.17. 22:37 LúzerMan

Na, ez most mér?

EUR/HUF: 308,35 ; OTP: 3.095 (záró)

Mint azt sejthettük (legalábbis, akinek fülese van a fazék közelében), érdemes volt bevásárolni OTP-ből. Ha ezt nem tette meg (mi sem javasoltuk külön), akkor vessen magára. Ugyanakkor még most sem késő megtenni, a hinta most éppen leng (valószínű, hogy felfelé), egy jó időpillanatban elkapott csomag hamarosan vagy középtávon (esetleg a távoli jövőben) busás haszonnal kecsegtet.

Mindennek hátterében az áll, hogy a "segítő" bank helyi képviselőjének elfogyott a kolbászra valója, ezért néhány illetékessel egyeztetve ál-megállapodást kötött egy lehetséges hitel, esetleges felhasználhatóságának opciójáról. A lényeg, hogy amennyiben az államnak külső pénz kell, ismét úgy fognak csinálni, mintha adnának, de a valóságban a Ferenciek terének aluljárójában Osanos szatyorba rejtetten visszaadjuk a pénzt.

Ezen ismeretlen összeesküvés azt vetíti előre, hogy hamarosan újabb HUF gyengülés következik. Ez nekem személyesen nagyon jó, hiszen egy 2011. december 9-én záródó, 320-s árfolyamú SNT (Single No Touch) ellen fogtam pozíciót.

A mai nap konklúziója, hogy a külső segítség megtette a hatását, de lehet, hogy mindez csak délibáb.

A befektetőket bátran arra biztatjuk, hogy vegyenek és ha szükséges, akkor adjanak el.

Szólj hozzá!

Címkék: árfolyam euró otp forint imf huf


2011.11.17. 19:13 KardosCs

Az IMF bejelentésre erősödött a forint, erre természetesen számítottunk, illetve egyeztettünk az IMF-el hogy mehet-e az ügylet. Miután megkötöttük a megfelelő határidős ügyleteket, jóváhagytuk így közel 6 Huf-ot korrigált a forint. Az pozíciókat zártuk, így a chewbacca védelmet egyenlőre nem kell bevetni Jegybanki szinten.

Szólj hozzá!


2011.11.17. 14:04 KardosCs

Ebben az esetben a jegybank részéről, a Chewbacca védelmet ajánlanám. Gondljunk bele Chewbacca egy Wooki aki a Kashyyyk bolygoról származik, de az Endor bolygón él az Ewokokkal. Mit csinál ott egy két méteres Wooki? Ennek semmi értelme és semmi köze a devizapiaci elemzésekhez. Ezért kell kamatot emelni.

Szólj hozzá!


2011.11.17. 00:05 LúzerMan

EUR/HUF: 313,02, OTP: 2.910

További bizonytalanság uralkodik a piacokon, tegnap még az alapkamat megemelése is belibegett.

Végül túlélt az euró és a magyar gazdaság sem omlott össze.

Tulajdonképpen erősödési trend indult EUR/HUF tekintetében, ami várhatóan rövid lesz, de az is lehet, hogy elhúzódik. Vételt csak annak javasolunk, akinek nagyon szükséges.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása