HTML

Naptár

december 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Lúzer TV

Kalandozások a devizapiac világában meg máshol is, össze-vissza...

Friss topikok

  • LúzerMan: Ez az egyszarvú bizony búza, ugyanis mind a sörénye, mind a farka többszínűre van mázolva. Az egé... (2012.01.26. 21:46) Maja Naptar

Címkék

2 (1) árfolyam (1) basel (1) erős forint (1) euró (1) forint (1) fouró (1) galaxis (1) gyenge forint (1) huf (1) imf (1) London 2012 (1) nyereség (1) olimpia (1) otp (2) pánik (1) Címkefelhő

2011.12.18. 23:26 LúzerMan

Kik is azok a hitelminősítők??

EUR/HUF: 303,64 ;  OTP: 3.253 (záró)

Nyers fordításban a sokat emlegetett minősítők nevei:

   Standard & Poor's: Átlagos és szegényé,

   Moody's: Kedvetlené,

   Fitsch: Görény.

Tovább nem is magyarázzuk, hiszen: Nomen est omen.

Várjuk az esetleges további fordítási ötleteket. Csak bátran!

Szólj hozzá! · 1 trackback


2011.12.13. 22:14 LúzerMan

Shortoljam-e a Standard and Poor's-t?

A kérdés összetettebb, mint első ránézésre tűnik. A laikusok ugyanis azt hiszik, hogy egy hitelminősítő cégről van szó, aki időnként országokat is (le)minősít. Nos, azt kell mondanunk, hogy ez bizony egy közkeletű tévedés. Vagy inkább nevezzük szándékos dezinformációnak?

A helyzet az, hogy az európai gazdasági hatalmasságok - mint írtuk az előző bejegyzésünkben - a Fouró létrehozásán munkálkodnak. A bábeli (vagy strassburgi) hangzavar közben viszont a "hitelminősítők" sem tétlenkednek, csendben tovább fűzik cseleiket. Megsúgjuk a titkot: saját valuta létrehozásán ármánykodnak. És nem csupán az Átlagos és szegényé, de a Moodyé és a Görény is.

A piacot már felosztották egymás között és legalább 100 évig nem fogják egymás területeit bántani.

- Az Átlagos és szegényé Európa. Az ő valutája az SP, melynek bevezetését Magyarországon már meg is kezdték Éder Krisztián formájában. Taktikájuk, hogy a tinilányokon keresztül szivárogtatják be a társadalomba az új fizetőeszközt.

- A Moodyé Afrika és Dél-Amerika. Ők is hasonló kulturális csatornát választottak és a Alphaville-en keresztül már évek óta mossák az agyunkat (In The Mood). Nekik a Moo lesz a valutájuk és jelképük a tehén (gyak: múúúú).

- Legnehezebb a Görényt tetten érni. Számukra Észak-Amerika és Ázsia maradt, ami persze meglehetősen nagy potenciál. Kínában a görény a kellem és a túlzott gépesítettség jelképe. Egyes észak-amerikai indiánok a görényt nyersen, szőröstől-bőröstől fogyasztották, mert elképzelésük szerint a bőrbe így beívódó szagtól félnek az UFÓ-k.

Látható tehát, hogy a felkavart por alatt egészen más rejtőzik, mint az a ködös sajtón keresztül láttatni engednek. A felsorolt erőkkel feszül szembe a Fouró csapata és Batman. Egyáltalán nem reménytelen páros, sőt! Talán ők a mi egyetlen reményeink, hogy egy sötét korban is kiutat találjunk a globális tespedésből. Hajrá Fouró, hajrá Batman!

Szólj hozzá! · 1 trackback


2011.12.08. 23:41 LúzerMan

Mit várjunk 2011 végéig?

Természetesen profitot. Sok profitot. Még mindig itt a lehetőség a nagy szakításra.

Pl. 3.000-ért kell sok OTP-t venni, majd 3.500-ért eladni. Vagy 290-en EUR-t venni és 320-ért eladni.

A stratégiát immár felvázoltam, tessék, lehet menni megvalósítani.

Persze, nagy kérdés, hogy mi fog történni a háttérben. Nos, röviden felvázolom.

Egy ideig még gyűrik egymást az EU-s képviseletek, aminek az lesz a vége, hogy megszületik a megegyezés az euróról. A közös deviza (és valuta) megmarad, bár egy kicsit (nagyon) átalakul. Mint már korábban megszellőztettük, a forintot is bevonják az euró övezet megsegítésébe, ezzel létrejön a közös pénznem: a Fouró. A Fouró címletei: 1F, 3F, 7F, 11F (ezek az érmék); 21F, 52F, 107F, 512F (ezek a papírpénzek). Mint látható, a monetáris koncepció a kereskedők 19F, 29F stb árainak ellehetetlenítése. Bár sokan figyelmen kívül hagyják, a mély gazdasági válságnak ez az oka. Bizony, a 9-re végződő árak! Amennyiben ezeket sikerül végleg felszámolni, a vásárlók depressziós hangulata megszűnik, megjön a jókedvük és kezdetét veszi a 999 éves "Economy Highway" elnevezésű jövő-vonal. Mindezen okokból volt szükség - mint tanult kollégám, Kardoscs is írta az előző bejegyzésben - Batman megjelenésére. 

Mindez azért szigorúan titkos egyelőre, mert nem akarják (akarjuk) a néptömegek között a pánik elharapózását. Aki ezeket a sorokat most olvassa, az tartsa titokban és kezdje meg az új információk mentális feldolgozását, különben hamarosan megjelenik az ablak alatt egy fekete, lefüggönyözött Volga...

 

Szólj hozzá!


2011.12.07. 10:51 KardosCs

Hogy mennyire igazunk van az már messziről látszott

Több okból is szeretnék régebbi elemzéseket megosztani itt, amiből kristálytisztán látszik hogy milyen ( mennyire profi ) szinten látjuk a helyzetet, vagy akár a helyzeteket is. Nem kétséges tehát hogy Lúzer TV for President.

1.) Batman megjelent és minden jóra fordult. Ez 2009 ben volt amikor az OTP majdnem elérte már az Aranybullát. 

2.) Ez frissebb sokkal 2011 Augusztusa, a kérdés pedig az volt hogy merre mozdul el a forint. A húzósabb részeket cenzúráztuk a fiatal olvasóink miatt.

"Nem írom le hogy sok mindentől függ, de szerintem hamarosan megint lesz vagy 300 az EUR HUF, mégpedig azért mert sz*rban vagyunk, mocorgunk és hullámzik. Tehát én gyengüléspárti vagyok. Főleg a CHF meg a bankrendszer megrendülése, ezáltal moody's elküld bennünket hal*l f*sz*ra, többi ***ó hisz neki, csökken a befektetési hajlandóság, az ország nem tudja majd tartani a hiánycélt. És végül amikor már an*l f***ing van akkor jön a következő IMF hitel. KCS a looser TV vezető elemzője."

3.) Hogy jelenleg a EUR/HUF lement 300 alá az a jegybanki alapkamat növelésének köszönhető. Ami első nekifutásra úgy tűnt, hogy a halk, langyos, puki a viharban, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és ahogy kiváló jegybankáraink felülmúlhatatlan tudással látták, ismét megmentették a hazát és megint megtalálták a reaktorszellőzőt a halálcsillagon. És amit ide most leírtam az mind nem igaz.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása