HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lúzer TV

Kalandozások a devizapiac világában meg máshol is, össze-vissza...

Friss topikok

  • LúzerMan: Ez az egyszarvú bizony búza, ugyanis mind a sörénye, mind a farka többszínűre van mázolva. Az egé... (2012.01.26. 21:46) Maja Naptar

Címkék

2 (1) árfolyam (1) basel (1) erős forint (1) euró (1) forint (1) fouró (1) galaxis (1) gyenge forint (1) huf (1) imf (1) London 2012 (1) nyereség (1) olimpia (1) otp (2) pánik (1) Címkefelhő

2011.12.13. 22:14 LúzerMan

Shortoljam-e a Standard and Poor's-t?

A kérdés összetettebb, mint első ránézésre tűnik. A laikusok ugyanis azt hiszik, hogy egy hitelminősítő cégről van szó, aki időnként országokat is (le)minősít. Nos, azt kell mondanunk, hogy ez bizony egy közkeletű tévedés. Vagy inkább nevezzük szándékos dezinformációnak?

A helyzet az, hogy az európai gazdasági hatalmasságok - mint írtuk az előző bejegyzésünkben - a Fouró létrehozásán munkálkodnak. A bábeli (vagy strassburgi) hangzavar közben viszont a "hitelminősítők" sem tétlenkednek, csendben tovább fűzik cseleiket. Megsúgjuk a titkot: saját valuta létrehozásán ármánykodnak. És nem csupán az Átlagos és szegényé, de a Moodyé és a Görény is.

A piacot már felosztották egymás között és legalább 100 évig nem fogják egymás területeit bántani.

- Az Átlagos és szegényé Európa. Az ő valutája az SP, melynek bevezetését Magyarországon már meg is kezdték Éder Krisztián formájában. Taktikájuk, hogy a tinilányokon keresztül szivárogtatják be a társadalomba az új fizetőeszközt.

- A Moodyé Afrika és Dél-Amerika. Ők is hasonló kulturális csatornát választottak és a Alphaville-en keresztül már évek óta mossák az agyunkat (In The Mood). Nekik a Moo lesz a valutájuk és jelképük a tehén (gyak: múúúú).

- Legnehezebb a Görényt tetten érni. Számukra Észak-Amerika és Ázsia maradt, ami persze meglehetősen nagy potenciál. Kínában a görény a kellem és a túlzott gépesítettség jelképe. Egyes észak-amerikai indiánok a görényt nyersen, szőröstől-bőröstől fogyasztották, mert elképzelésük szerint a bőrbe így beívódó szagtól félnek az UFÓ-k.

Látható tehát, hogy a felkavart por alatt egészen más rejtőzik, mint az a ködös sajtón keresztül láttatni engednek. A felsorolt erőkkel feszül szembe a Fouró csapata és Batman. Egyáltalán nem reménytelen páros, sőt! Talán ők a mi egyetlen reményeink, hogy egy sötét korban is kiutat találjunk a globális tespedésből. Hajrá Fouró, hajrá Batman!

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://luzertv.blog.hu/api/trackback/id/tr903461579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.14. 06:50:27

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása