HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lúzer TV

Kalandozások a devizapiac világában meg máshol is, össze-vissza...

Friss topikok

  • LúzerMan: Ez az egyszarvú bizony búza, ugyanis mind a sörénye, mind a farka többszínűre van mázolva. Az egé... (2012.01.26. 21:46) Maja Naptar

Címkék

2 (1) árfolyam (1) basel (1) erős forint (1) euró (1) forint (1) fouró (1) galaxis (1) gyenge forint (1) huf (1) imf (1) London 2012 (1) nyereség (1) olimpia (1) otp (2) pánik (1) Címkefelhő

2012.04.30. 23:33 LúzerMan

A rejtett párharc

EUR/HUF: 285,97  ;   OTP: 3.755 (záró)

Úgy tűnik, hogy a világgazdaság hajója fel-le himbálódzik a pénzvilág tengerén. Az sem világos, hogy megyünk valahová vagy csupán a szigetet tolta arrébb egy cunami. Minden esetre, valami elmozdulás látszik. Ennek egyik mozgatórugóját vesszük ma górcső alá.

Egy furcsa párhuzamot tárunk nyilvánosság elé, ami megállíthatatlan folyamatokat indít el és igen-igen magasan levőknek kell majd magyarázkodni miatta. No, de ne rohanjunk előre, nézzük időrendben a történéseket!

1988: megjelenik az Első Bázeli Tőkeegyezmény. Ez eddig semmi különös, elsősorban a pénzvilágban foglalkoznak vele. Nyilvánossá tételét követően mindenki teszi a dolgát, elolvassák, kritizálják, alkalmazzák. Sokáig, nagyon sokáig, kereken 10 évig kell várnunk, hogy 1998-ban megjelenjen az első érdemi reakció - ami aztán majd folytatódik, de ezt ekkor még senki nem tudja -, megcsillan a fény: Torrente, a törvény két balkeze!!

A sokk leírhatatlan, Bázel és csatlósai nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, 6 évre lefagy a rendszerük. Így aztán az első csapást második követi, a fellobbanó fáklya még erősebben kezd lobogni, 2001-ben Torrente: a Marabella küldetés című kommunükével folytatja a megkezdett harcot. Ekkor már jelentős néprétegek figyelnek fel a filmre és teszik magukévá a szabadságharcot.

A pénzügyi intézmények szabályozását koordináló, újabb alapelv-kiadvány (Bázel 2) 2004-ben jelenik meg, de csupán 2007-től (!!) lép életbe. Ebbe a langyos,várakozós intervallumban még egyet csap Torrente, 2005-ben megcsodálhatjuk az El protecto fedőnevű, rejtjeles üzenetet! 

Ekkor aztán mindkét oldal nyalogatja a kapott sebeket és készül az ellentámadásra. Az újabb összeütközést a tavalyi év (gyk: 2011) hozza meg: Bázel3 vs Torrente 4 3D. 

És most egy kis kitérő, ehhez kapcsolódóan. Torrente hibát követett el 2005-ben, ugyanis ha akkor a Torrente 3 4D jelenik meg, Bázelnek esélye sincs, hogy felálljon a padlóról. Ugye, a 4D, mint a téridő átjárhatóságát biztosító technológia már rendelkezésre áll, a szülészek rendszeresen használják, hogy a következő heti tippmix eredményeket beszerezzék. Mit gondoltál, a nőgyógyászati vizsgálatokból gazdagodtak meg??? Na, ha így gondoltad, akkor tégedet is megvezettek. Itt bizony a 4D technológia illegális használatáról van szó. Szóval, így a 3D nem ütött akkorát, az összecsapás még nem ért véget. Hamarosan jön a Bázel 4 (mikor?????), és mint tudjuk, még 3 Torrente részt várhatunk.

Most pedig néhány konkrét üzenet, amelyeket a címzettek nem vesznek komolyan vagy nem is érzékelnek.

Kínának: "Spanyolország a világ legnagyobb országa." 

A turistáknak: "Szaros kirándulók."

A franciáknak: "Az arabok, akik olyanok, mint a franciák, csak koszosabbak."

Az EU-nak: "De semmi buzulás! Buzulás az nuku!"

Barrosonak: "Kisköcsög, fonákkal! Fonákkal, baszod! Nem érted?"

 

Mindezek megjelenése, kölcsönhatásuk és a mesterséges válság új időket hoz, melyek előszele már érződik. A spanyol gazdaság hullámzása is azt a korábban már többször emlegetett jövőt vetíti, hogy közeleg a Fouró megérkezése...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: 2 basel


A bejegyzés trackback címe:

https://luzertv.blog.hu/api/trackback/id/tr394481489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása